03/12/14 22:39
(http://e-vestnik.bg/)

Разгневени сте от мерките за икономии? Представете си, че сте морж

Асошиейтед прес

Имате проблеми на работното място? Помислете си за Били моржа - историята за нещастния арктичен бозайник, който бил твърде уплашен, за да даде правилен съвет на страховития лидер на стадото. Или пък тренирайте, за да запазите самообладание, като си представяте, че се занимавате с груб човек, който се обажда по телефона мигове, след като половинката ви е подала молба за развод.

Това е съветът, даван на гръцките данъчни инспектори като част от задължителните уроци по овладяване на гнева, въведени от правителството, след като реши да удължи крайно непопулярните извънредни данъци.

Трудната работа дори в най-добрите времена, свързана със събирането на данъци от притеснените гръцки домакинства след шест години на рецесия и вълни от мерки за икономии, стана все по-стресираща и опасна. Данъчните инспектори редовно са заплашвани, понякога с оръжие.

Необходима е помощ, но не като тази, посочи във вторник синдикат на данъчните инспектори. Семинарите са финансирани от програми на Европейския съюз и имат за цел обучаване на данъчните инспектори за това как да овладяват гнева на хората.

Честно казано те са нелепи, каза пред АП Трифонас Алексиадис, заместник-ръководител на синдиката на служителите от областта на държавните финансови услуги.

Ние подкрепяме програмите за обучение, но съдържанието на този курс е на нивото на начално училище, каза още Алексиадис.

Миналата година правителството наруши обещанието си постепенно да премахне данъците, наложени в рамките на строгите мерки за икономии, включително данъка за недвижимите имоти, първоначално събиран със сметките за електричество под заплахата да бъде изключван токът на онези, които не плащат. Тежките условия подкладиха протести.

Имали сме многократни случаи на нападения срещу данъчните служби от разгневени хора, включително физически нападения; при един случай е имало стрелба, а един нападател дойде с брадва, каза Алексиадис.

Не става въпрос толкова за справяне с гнева, колкото за справяне с реалността. Твърде много натиск се оказва на хората, които не могат да плащат. И какво ни се предлага да им кажем?, посочи още той.

Парите за семинарите ще са оползотворени по-добре, ако служителите бъдат обучавани да предлагат дигитални услуги.

Самите данъчни служители, на които също съществено бяха намалени заплатите, планират да се присъединят към 24-часова стачка на синдиката на държавните служители днес.

Гърция многократно увеличава данъците и намалява разходите, за да предотврати фалит и да спази исканията на международните инспектори, които се очаква да се върнат в Атина тази седмица.

Управляваното от консерватори коалиционно правителство обещава да изкара Гърция от шестгодишна рецесия и да започне да се финансира независимо от пазарите на облигации, настоявайки, че жертвите, които обществото бе принудено да направи, са спасили икономиката.

БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване