03/12/14 06:56
(http://www.klassa.bg/)

Ще се превърне ли МКС в заложник на политическите разпри?

Международният екипаж на Международната космическа станция двама руснаци и един американец, прекарали в космоса над 165 денонощия, се върна на Земята, пише „Росийская Газета”.
Ще се превърне ли МКС в заложник на голямата политика, или както преди ще остане космическа опора на мира и сътрудничеството, каквато е била 16 години откакто лети в орбита?
Екипажите на МКС не за пръв път преживяват политическо напрежение между страните, изпратили ги на мисия. Косово, Либия, Ирак..станцията е преживяла заплахата за различни санкции, прозвучавали по различно време и по различни поводи.
„Възникналото напрежение между САЩ и Русия няма да повлияе на сътрудниците на МКС”, уверява директорът на администрацията на НАСА Чарлз Болдън.
Известно е, че партньорите по МКС са се споразумели тя да се експлоатира до 2020 година, може би и още 5 или 7 години. Решението за срока на експлоатация предстои. Мнозина очакват да разберат какво ще бъде то.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване