03/14/14 07:07
(http://www.klassa.bg/)

Повече от половин милион българи са опитвали канабис

Според данни на Националния съвет по наркотични вещества повече от 500 хил. български граждани между 18-64 години са опитвали канабис поне веднъж в живота си, което е ръст с 40 на сто спрямо 2003 г.

Това каза в интервю за БТА адвокат по наказателно право Калин Ангелов.

Употребяващите канабис у нас вече далеч не са просто някаква субкултурна младежка група.

Оказа се, че през годините, в които държавата се бореше с това явление - от 2000 г. насам, канабисът е успял да пусне корени в голяма част от обществото ни.

Невероятно разнообразие от хора употребяват канабис в България, изключвам лицата под 18 години, които са предмет на отделна - много сериозна тема, посочи експертът.

Ангелов коментира, че според него логичното развитие на политиката към канабиса е постепенната му регулация по отношение на производство, съхранение, продажба и употреба.

В този смисъл конкурентният пазар е по-добър от монополизирания, а когато се отнася за канабиса - честната конкуренция ми се струва силно препоръчителна, смята той.

Помолен да коментира предвиденото в новите текстове в НК криминализиране на съвсем минимални дози канабис юристът каза, че според него няма ясно артикулирана цел, заради която текстът за "маловажния случай" по отношение на марихуната от НК е отпаднала.

По думите му не са ясни критериите, по които текстът е премахнат от проекта за нов НК.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване