03/18/14 07:11
(http://www.klassa.bg/)

Уолстрийт вече не е така тревожен от санкциите на Запада

Американските фондови пазари не изпитват безпокойство във връзка със санкциите, обявени от САЩ и ЕС спрямо официални представители на Русия, Крим и Украйна, и не считат за вероятно да се стигне до намаляване на потенциала на международната търговия.

Това показват повишаващите се показатели на Нюйоркската фондова борса, както и изявления на аналитици, които коментират глобалните изменения в инвестиционно-икономическия климат и световната политика. "На Уолстрийт значително отслабнаха опасенията по повод засилването на напрежението между Русия от една страна и Украйна и поддържащите я западни страни - от друга", каза един от най-големите нюйоркски анализатори на фондовите пазари Доналд Селкин. Според него за това е допринесъл и до голяма степен потеклия в спокойна атмосфера референдум в Крим. Той отбелязва, че въведените санкции имат символичен характер и не будят опасения на фондовия пазар за евентуално намаляване на световната търговия.

Според него в сравнение с предишната седмица, когато основните показатели за активността на борсите паднаха с повече от два процента, то сега положението се е подобрило значително. "Ние бяхме свидетели на онова, което може да се счита за класически пример за прекомерен страх и тревоги на пазара. Загубите на фондовия пазар миналата седмица бяха значително по-големи, отколкото предполагаше реалното влияние на случилите се събития", отбеляза още той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване