03/19/14 08:07
(http://www.klassa.bg/)

Списания на зоната Европейско турне EVENT # 17

Списания на зоната е мобилна библиотека, посветена на selfpublished Фотоалбуми, photozines, както и всяка DIY печатни материали, свързани с фотография.  
 
Феноменът фотоалбуми се увеличава и става модерен: все повече и повече фотографи и графични дизайнери да изследват неговите възможности, все повече и повече галерии и колекционери са привлечени от тези обекти. Тъй като тези обекти са ограничени в своето издание и, тъй като те се продават на по-справедлива цена, те се появяват бързо, за да бъдат продадени - и по тази причина, извън обсега, трудно да се намери.
 
Като се има предвид това, ние започнахме да мислим за идеята за създаване на библиотека.
Нашата цел е да се създаде публична колекция, така че всеки може да има един поглед на това печатни материали, независимо дали е продаден или не. Тази колекция ще действа като памет, постоянно място за тези доста-ефимерни обекти: място, където книгите продължават да живеят, дават вдъхновение, да бъдат манипулирани. Считаме, самостоятелно публикуване като практика на себе си, и то заслужава да бъде споделен.
 
От януари до юли 2014 г., ние пътуват из Европа с микробус, за да се срещам с хора, участващи в самостоятелно публикуване на сцената. Искаме да получите по-дълбоко разбиране на това как се самостоятелно публикуване разглежда в Европа, които са създателите и защо те правят DIY отпечатан обекти. Във всяка от 50-те градове на нашето турне, ние организираме изскачащ събитие.
 
______________________________

Списания на зоната се подкрепя от Европейската комисия (Младежта в действие)
Ville де Нант, и регион Пеи дьо ла Лоар.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване