03/26/14 20:37
(http://e-vestnik.bg/)

Кунева като червена кукувица или кой ще провали Реформаторския блок

Из интернет тече голяма драма – хора от ДСБ се гневят защо Кунева води листата на реформаторите. Тя е „червена кукувица”, както е казал за нея Иван Костов преди няколко години. Оказа се, че вторият в листата на реформаторите за евроизборите Светослав Малинов го има записан на видео в дебат на “Канал 3″, когото казва същото за Кунева. Сега е след нея в листата за изборите. Из Фейсбук клипът с неговите думи стана шлагер. Мнозина се надсмиват над хората от ДСБ. Драма.

В сайта Euinside Аделина Марини, журналистка, която отдавна се занимава с европейски въпроси и има дългогодишни наблюдения, се е захванала да обяснява на привържениците на ДСБ като на свои хора, съмишленици, защо е добре Кунева да отиде в Брюксел като евродепутат. Да не страдат. Там й е мястото. Тя има авторитет там, приета е, свършила е много добри неща там и т. н. Изтъква й достойнствата. Защото те са слепи и не ги виждат, не виждат авторитета й, какво е направила.

В критиките си към Кунева хората от ДСБ не се различават от хората на „Атака”, при всичките им претенции да са по-образовани и мислещи. Затова Марини се чувства длъжна да им обяснява, че не Кунева е закрила двата блока на АЕЦ. Това е басня, който обединява атакаджиите с някои десебе-фенове. Тази басня как Кунева закрила АЕЦ и предала интересите на България пред Брюксел при преговорите, могат да разказват само невежи. Или талибани, които съзнателно крият истината.

По принцип хората от ДСБ смятат, че Реформаторският блок е някакво образувание, сътворено само за да им донесе успех на тях. Такива като Кунева и нейните са само гарнитура към тях, ще ги изтърпим, за да влезем в парламента и да седнем на врата на Борисов.

На последните избори партията на Кунева спечели 3,3%, а ДСБ - 2,9%. Не се е чуло от нейните хора някой да проклетисва хора на ДСБ. Има някакъв проблем вътре в ДСБ, както пише и Аделина Марини. И точно този проблем ще изхвърли РБ и от европарламента, и от българския парламент.

Този бацил на самоизолация, от който боледува Иван Костов, вече изхвърли ДСБ от политиката. Нейните хора бродят из телевизионни студии като някакви призраци, а говорят така, като че ли са най-важните в политиката.
При 3,6 млн. гласували през май да вземеш само 103 хил. гласа, кого всъщност представляваш ти? Това е пренебрежимо малък процент от обществото. А медиите отделят на хората на ДСБ повече внимание, отколкото на Реформаторския блок въобще.
Радан Кънев и другите от ДСБ сякаш са забравили, че в реформаторския блок са малцинство. Или представляват не повече от равностоен партньор на Кунева и хората й.

Манталитетът на тези от ДСБ не може да се промени, стремежът им към капсулиране и самоизолация е непреодолим. Те просто влекат към дъното целия Реформаторски блок и Кунева, която имаше повече шансове без тях, поне на евроизборите. С изявленията си (дори Костов каза, че няма да гласува за Кунева) те ще потопят и спасителния пояс, който представлява това обединение за тях.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване