03/26/14 05:01
(http://www.klassa.bg/)

Орешарски: В спора с ЕРП-тата ще следваме плътно закона

Ние ще следваме плътно закона, всички институции, които са замесени в този спор между ЕРП-тата, доставчика на ток и независим регулатор, чиито действия се оспорват в съда. Законът е този, който трябва да бъде критерият за решаване на този спор. Това каза премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на австрийския бизнес в София.

Австрия е традиционен икономически партньор на България, каза още министър-председателят. Той изтъкна значението на австрийските инвестиции за страната ни и изрази надежда, че ще има и нови.

По време на срещата министър-председателят запозна австрийската бизнес общност с основните политики, които следва правителството.

"Имаше разностранни въпроси в сферата на данъчното облагане, фискалната стабилност в контекста на необходимостта от икономически растеж, туризма, здравеопазването, образованието", добави премиерът.

Той изтъкна добрите практики на Австрия по отношение на дуалната система и професионалното обучение. Министър-председателят отбеляза и работата на кабинета по отношение на електронното правителство. Според него чрез електронизацията ще се противодейства на административни забавяния и на други негативни тенденции.

По темата за реиндустриализацията премиерът Орешарски акцентира върху необходимостта в страната ни да протече процес, при който да се повиши делът на индустрията в БВП. Според него това може да се постигне, като се насърчава частният сектор да инвестира в индустрията, при възможност – във високотехнологичната индустрия.

"Финансовата стабилност е изключително важна, но ако няма растеж, тя не е устойчива. Трябва да има нормално икономическо развитие и в някаква степен държавата да се грижи за това", каза още премиерът.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване