03/28/14 05:48
(http://www.klassa.bg/)

2 хил. протестираха в Киев, депутатите напуснаха през подземни изходи

Въоръжени активисти на радикалното движение "Десен сектор" в Украйна атакуваха в четвъртък вечерта сградата на Върховната Рада на Украйна.

Те счупиха няколко прозореца и опитаха да разбият входните врати в сградата. Радикалите искат оставката на назначения от парламента министър на вътрешните работи Арсен Аваков.

Около парламента имаше приблизително две хиляди души. Депутатите напуснаха сградата през подземните проходи.

Протестът беше организиран по повод убийството по-рано тази седмица на един от лидерите на движението Александър Музичко, който загина от полицейски куршум при опит да бъде арестуван от спецполицаи. Според "Десен сектор" Музичко, известен като Сашко Белия, е бил преднамерено убит от полицията, докато вътрешното министерство твърди, че той е загинал при престрелка.

ИТАР-ТАСС цитира един от участниците в протеста, че утре ще има заседание на Върховната рада, на което ще бъде разгледан въпросът за оставката на Аваков. Той съобщил, че радикалите ще се съберат отново пред парламента преди обед.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване