03/28/14 05:51
(http://www.klassa.bg/)

Детският аутизъм се увеличава в САЩ

Едно дете на всеки 68 е диагностицирано с аутизъм в САЩ. Пропорцията се е увеличила с 30% от 2012 г., според оценките на американските здравни власти, публикувани в четвъртък.
Преди две години делът на децата с разстройства от аутистичния спектър (ASD) е бил едно на 88, се казва в доклада на Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Последната им оценка, публикувана в четвъртък, посочва, че съотношението е 14,7 на хиляда за децата на осемгодишна възраст.
Аутизмът варира според щата, пола, етническата и расова принадлежност, става ясно от изследването.
Неравномерно е географското разпределение на засегнатите деца като в южния щат Алабама съотношението е 1/175, а в североизточния Ню Джърси – 1/45. Пет пъти по-често са засегнати момчета 1/42, отколкото момичета – 1/189, повече са белите отколкото чернокожите и от испански произход, посочват здравните власти в САЩ, цитирани от АФП. Световният денят за информираност за аутизма е на втори април. По инициативата на ООН той се отбелязва от 2008-ма година и има за цел да алармира световната общност за превръщането на заболяването в глобална здравна криза, да повиши осведомеността и да насърчи ранното диагностициране и ранната интервенция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване