03/30/14 11:47
(http://www.klassa.bg/)

Британка страда от фобия от сирене

 Много хора страдат от фобии от паяци, змии, височини или тесни пространства, но за британска студентка животът е истински ад заради необичаен панически страх - от сирене, пише в. "Дейли експрес".

Мелиса Норт се ужасява до такава степен от млечния продукт, че дори не може да се доближи до щанд със сирене в магазина, без да се разплаче.

Дори само при вида на парченце чедар или бри 22-годишната студентка се облива в студена пот и е на ръба да получи пристъп на паника.

Британката се бори с необичайната си фобия от 4-годишна възраст.

"Спомням си, че бях много малка, когато гостувахме на приятелско семейство. Поднесоха ми парче сирене върху препечен хляб и незабавно разбрах, че не го искам. Вкусът му беше ужасен, но родителите ми ме бяха научили, че трябва да изяждам всичко в чинията си. Не исках да бъда груба с домакините и се насилих да го погълна. Беше отвратително. От тогава се боя от сиренето", разказва Мелиса Норт.

Фобията на Мелиса се е задълбочила заради инцидент в тийнейджърските й години, когато съучениците й, вместо да проявят разбиране към страха й, са решили да се пошегуват и са я замерили с омразния й млечен продукт. Сиренето е попаднало право в лицето й, ужасената ученичка се е сринала на пода и едва е намерила сили да изпълзи плачейки извън класната стая.

Понастоящем положението на Мелиса Норт не е по-леко, тъй като приятелят й също се забавлява с фобията й. "Гони ме из къщата с парче сирене и се налага да се заключвам в банята, докато не му омръзне", споделя студентката.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване