03/30/14 08:52
(http://www.klassa.bg/)

БСП обмисля импийчмънт на Плевнелиев

 Ако държавният глава продължава с грешните ходове, с нарушаването на Конституцията и демонстрирането на нестабилност в президентската институция, БСП ще поиска импийчмънт. Това предупреждение към Росен Плевнелиев отправи вчера червеният депутатът Антон Кутев. Той

 

определи президента като „вреден човек”

 

заради цялата му поредица от грешки и недонаправени неща. Социалистът изрази съжаление, че на „Дондуков” 2 е именно Плевнелиев точно когато държавата се нуждае от добър президент, който да дава стабилност. Кутев посочи като пример за погазване на Конституцията от страна на държавния глава издадения от него указ за назначаване на членове на ЦИК, с който забърка и грандиозен скандал в парламента. „С това той показа, че в никакъв случай не е независим президент и второ, че просто нарушава реда в държавата”, коментира пред БНТ социалистът. Той бе категоричен, че ако Плевнелиев продължи по същия начин, БСП ще премине към вариант да поиска предсрочни президентски избори, макар засега въпросът да не стоял остро на дневен ред.

 

Междувременно вчера лидерът на „България без цензура”Николай Бареков обяви при откриването на партиен офис в столичния квартал „Люлин”, че и депутати от ГЕРБ ще подкрепят създаването на анкетна комисия в Народното събрание, която да провери дали Плевнелиев е продал националните интереси при тайната си среща с ръководството на EV№ във Виена. Както „Монитор”писа, депутатът от съюза на Бареков Румен Йончев, стартира подписка за създаване на звеното, която набира все по-сериозна подкрепа в Народното събрание. „Атака”и ДПС открито застанаха зад формирането на анкетната комисия, която на практика е и първата стъпка към импийчмънт на държавния глава. Лидерът на „България без цензура”уточни, че герберите, които ще се подпишат за разследване на Плевнелиев,

 

не са съгласни с политиката на Бойко

 

Борисов и Цветан Цветанов. Те лично заявили пред него готовността си да се присъединят към инициативата на „България без цензура”. „БСП се туткат, но и те ще ни подкрепят”, уверен бе Бареков.

 

По-късно вчера той извади от равновесие водещия на предаването „Дикоoff”Сашо Диков, като му изпрати SMS, докато гост в студиото бе олигархът от приятелското обкръжение на Плевнелиев ­ Иво Прокопиев. Диков цитира съобщението, което получил от Бареков ­ „Ужасно жалък мазник си за този мръсник в студиото. Фелацио до фелацио”. Разгневен, водещият започна да пита лидерът на „България без цензура”откъде са му парите, макар той неведнъж да е разяснявал въпроса.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване