04/02/14 18:03
(http://www.klassa.bg/)

Орешарски за Плевнелиев и военната авиация

 Не са ми докладвали българското въздушно пространство да е нарушавано.

Това заяви пред журналисти в Народното събрание премиерът Пламен Орешарски на въпрос дали руски самолети са навлизали в българското въздушно пространство.

Той определи като хипотези предположенията, че със зачестилите полети на руски самолети по въздушната ни граница се цели изчерпване на летателния ресурс на българските Военновъздушни сили (ВВС). Не знам какво би могло да иска командването на руските въздушни сили, добави Орешарски.

Коментарите на премиера се отнасят за изказванията на президента Росен Плевнелиев от вчера, когато държавният глава попита кой има интерес от това българските самолети постоянно да излитат извънредно.

"Може би целта е да не могат да бъдат повече технически годни, може би, за да се случат по-скоро ремонтите, които всички очакват, че ще се случат, може би, за да изтощим Българската армия и нейните усилия да бъде технически пригодна и годна", каза Плевнелиев.

Попитан кога ще има нов директор на Националната служба за охрана (НСО), министър-председателят заяви, че е в координация с президента, за да предложат "приемлива" кандидатура.

На въпрос дали на срещата с помощник държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд е поставил темата за наем на американските бази у нас, премиерът посочи, че не са коментирани военни въпроси.

Обсъдени са били важните за момента неща, като украинската криза, уточни той. Пламен Орешарски отговори и на въпрос за реформата в съдебната система, като заяви, че правителството има добра комуникация с Висшия съдебен съвет (ВСС), но не би си позволил да прави оценки на независима от изпълнителната власт система.

"Намираме се в добра координация с ВСС и работим по изпълнение на препоръките на Европейската комисия от последния доклад", каза той и допълни, че не се счита за "надзорник на съдебната система".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване