04/04/14 06:07
(http://www.klassa.bg/)

Обама подписа наказателния закон за Русия

Президентът на САЩ Барак Обама подписа приетия от Конгреса на САЩ законопроект за предоставяне на икономическа помощ на Украйна и налагането на санкции срещу Русия, съобщи пресслужбата на Белия дом.

Приетият от Конгреса документ предвижда използването на наказателни мерки срещу тези, които "подкопават независимостта, суверенитета и териториалната, или икономическата цялост на Украйна". Законът също така предвижда гаранции по заеми за Украйна в размер 1 милиард долара.

САЩ въведоха индивидуални санкции срещу Русия заради анексирането на Крим.

Законът налага санкции, в това число забрана за издаване на визи и замразяването на авоари на руснаци и украинци, за които е установено, че са участвали в насилие или в потъпкване на човешките права в Украйна, че са подкопали суверенитета на Украйна или, че са участвали в "значителна" корупция в Украйна.

Законопроектът включва помощ на украинското правителство в размер на 1 млрд. долара под формата на гаранции по кредити, както и препоръка за пряка икономическа помощ в обем 150 млн. долара. По-рано бе съобщено, че 100 млн. от средствата ще бъдат за укрепване на сигурността на Украйна и съседите й, а още 50 млн. долара – помощ за развитие на украинската демокрация.

Също днес, силата на закон получи и предложението на Сената на Конгреса на САЩ да се отпуснат допълнителни финансови средства за разширяване на излъчването на американските телевизионни и радиостанции "за народа на Украйна и съседните региони".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване