04/08/14 06:23
(http://www.klassa.bg/)

Citigroup ще плати компенсация от $ 1,13 млрд.

Citigroup се съгласи да изплати компенсация в размер на 1,125 млрд. долара на 18-те институционални инвеститори, закупили ипотечни книжа преди избухването на финансовата криза.

Между 2007 и 2008 г. Goldman Sachs други водещи американски банки са били убеждавани да закупят големи пакети с ипотеки. Малко след това, през есента на 2008 г., избухва световната финансово-икономическа криза, а заедно с нея и кризата на ипотечния пазар, и книжата рязко се обезценяват.

"Постигнатото споразумение с институционалните инвеститори е важно както за тях, така и за нас. Радостни сме, че оставяме зад гърба си проблемите, възникнали следствие финансовата криза", се казва в официално изявление на Citigroup. Съглашението сега трябва да бъде одобрено от регулатора, Федералната финансова агенция.

Осемнадесетте институционални инвеститори бяха представени пре преговорите от юридическата кантора от Хюстън Gibbs & Bruns, която по-рано успя да постигне подобно споразумение за изплащането на компенсации и с две други големи банкови институции - JPMorgan Chase and Bank of America.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване