04/08/14 06:27
(http://www.klassa.bg/)

Влияе ли кризата в Украйна върху световната икономика?

Икономическите последствия от ситуацията в Украйна засега са ограничени, но ескалация на кризата може да подкопае световната икономика, заяви представител на финансовото министерство на САЩ.

Наскоро подобни опасения изрази и директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард. "Нестабилната обстановка в Украйна може да повлия негативно върху макроикономически процеси, тъй като геополитическото напрежение е основен фактор за влошаване на световната икономика".

Световната търговска организация отрича на започващата среща на СТО в Женева да бъде обсъждано възможното влияние на украинската криза върху световната иконимика. "В дневния ред няма въпроси, свързани с украинската криза", заяви пред журналисти Чиеду Осаве, директор на отдела по присъединяване на нови членове.

"Срещата в Женева е площадка за преговори, където всяко решение изисква консенсуса на всички 159 страни-членки и приемането на каквито и да са санкции от страна на самата организация срещу една от тях е невъзможно", заяви пък генералният директор на СТО Роберто Азеведо.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване