04/08/14 23:38
(http://e-vestnik.bg/)

Ей, изядоха го този Калин Терзийски. Да те наритат фейсбук-писатели и Кеворкян…

Кеворк Кеворкян. Снимка “Булфото”

Защо Фейсбук и форумите в интернет се изпълниха с толкова коментари около един кратък текст на писателя Калин Терзийски?
Защо това стана толкова важно събитие, че измести далеч по-важни новини от последните дни?
Има нещо тук… Какво?
Кеворкян поканил Терзийски във „Всяка неделя”, нали е психиатър по професия, да коментира онзи индивид от Лясковец как изпозастреля уж добре тренирани командоси.
Терзийски отишъл, седнал пред студиото, гримирали го, чакал, чакал, а накрая предаването свършило без да му дойде реда. Кеворкян му казал, че не стигнало времето, да му се обади през седмицата да го почерпи. И Калин Терзийски описал случая във в. „Новинар” (виж тук), но го пуснал и във Фейсбук. Оттам го препечатаха навсякъде.

И оттук започва интересното

Мнозина се нахвърлят върху Калин Терзийски. Какво се прави на важен, на голям писател, какъв е комплексар, какъв слаб автор бил и т. н.
Класически български случай – обсъждат автора, а не конкретния случай.
Какво излиза? Тези, които се нахвърлят на Калин Терзийски, като че ли приемат такова отношение за нормално, а писателят е едно мрънкало, бездарник, какво ще претендира за морал и т. н.

Като завършек на всичко самият Кеворкян написа отговор до сайта „Блиц” (виж тук), който също беше препечатан и коментиран навсякъде. В него обяснява, че се извинил и поканил Терзийски в следващото предаване.
Но… в отговора на Кеворкян има някои изрази като:
„Фейсбук си пламва от всеки идиотизъм и идиот…”
„Калин е лъжец, фантазьор. И се държи като сополанко…”
„Единственото вярно нещо в текста му …е, че го поканих да коментира интервюто с майката на идиота от Лясковец, който е на път да стане герой. И той.”
„Ако той (Калин) научи, колко по-знаменити българи, а и световни звезди, са ставали жертва във „Всяка неделя“ на този недостиг от време, направо ще се изчерви.”
„… И тръгват едни обобщения, едни сълзи и сополи - за какво бре, драги? Голяма работа се случила – отложили участието на Калин!”
„…Ето по този начин се надуват балоните в наше време, от Нищо се опитват да правят Нещо, пък и все се намират хора – недоебани… за едно или за друго, които се включват в надуването на балона.”
„…сополанковската поза, всесиромахомилството е най-прочутият израз на този комплекс.”
„…Давайте го по-скромно, копелета.”
„…Хич не ми се правете на късни герои, това не е прилично да се казва дори във Фейсбук.”
И т. н.
„Само един тъпанар няма да схване, че за никакво неуважение и дума не може да става, за гавра пък съвсем”, казва Кеворкян.

Само който не си е имал работа като гост в някое телевизионно студио, не знае колко е унизително. Много от хората в подобни предавания си мислят, че всички гости живеят само заради техния рейтинг и тръпнат от очакване да се появят на екран. И затова такива

“телевизионери” често се държат унизително към гостите си

Некво там писателче, кво иска па тоя. Ама то това е неприемливо отношение към какъвто и да е човек, не към Калин Терзийски. Те си поканили повече гости да си вържат гащите, друго било по-важно.

Всъщност всички тия гости им вършат работа без пари, а те ги третират като малоумници. И ако телевизиите изглеждат така, както изглеждат, вината е на редактори, водещи, шефове. Имат си един кръг от 100-ина мутри, основно политици, които се въртят непрекъснато и задават дневния ред на държавата. И пускат за цвят по някой, да има и някаква по-така гледна точка. И готово - направихме предаването. Политиците са важните.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване