04/08/14 20:36
(http://www.klassa.bg/)

Комисията за Бисеров и Петното приключи работа

 Временната парламентарна комисия, която проучва фактите около случая с оставката на зам.-председателя на НС Христо Бисеров, както и дали е имало среща между Бойко Борисов и Петното, приключи работата си.

След края на днешното заседание председателят на комисията Сияна Фудулова обясни пред журналисти, че това е било последното заседание, като предстои да се изготви доклад за работата на комисията.

В него ще бъдат включени всички разкази на изслушаните лица, след което ще бъде взето решение дали има достатъчно факти и обстоятелства, за да бъде сезирана официално и прокуратурата.

Пред журналисти депутатът от ГЕРБ и бивш заместник-министър на вътрешните работи Веселин Вучков коментира, че анкетната комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов - Петното цели пълно прикриване на фактите около внезапната оставка на бившия заместник-председател на ДПС и на 42-то Народно събрание, както и тотално дискредитиране на гражданските протести от миналото лято.

На днешното последно заседание на комисията близък до Миланов отправи обвинения за платено от лидера на ГЕРБ капаро от 12 хиляди лева на Бисер Миланов, за да радикализира протестите миналото лято.

В интервю за Би Ти Ви Бисер Миланов пък отрече да е взимал пари от Бойко Борисов и ГЕРБ, но пък призна за суми, получени от Николай Бареков.

"Йордан Бонев дойде и ми предложи да направя една декларация. Да подпиша, че съм съгласен с това, че Борисов ми е дал 500 хиляди, да направя декларация и да бъда освободен. Питайте Бонев кой стои зад тази оферта - може би някои хора, от които зависи моето излизане", коментира Миланов.

Миланов бе интервюиран от репортер на бТВ в Централния софийски затвор. 

Комисията се превърна в "мегафон за излъчване на слухове, непотвърдени информации и на практика се занимаваше единствено с хора, които разпространяват някакви твърдения за среща между Борисов и Петното", коментира Вучков.

Така, според него, е бил изместен и фокусът от внезапното оттегляне от всички постове на Христо Бисеров. По този случай комисията не била извикала никого за изслушване.

Особено в заключителния си етап анкетният орган, по думите на Веселин Вучков, е изградил "бронирана ограда" около казуса "Бисеров".

Затова от ГЕРБ оценяват като правилно решението си от преди две седмици да напуснат временната комисия. Твърденията, подчерта още екс зам.-вътрешният министър, че протестите от миналото лято са организирани три месеца по-рано и платени от ГЕРБ, са абсолютно неоснователни.

Според бившите управляващи те били и обида за стотиците хиляди протестиращи на 14 юни миналата година, както и опит да се дискредитира спонтанното недоволство на хората.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване