04/08/14 06:45
(http://www.klassa.bg/)

Орешарски: Ще подкрепим бизнес проектите между БГ и Виетнам

Ще подкрепим всички проекти, които биха могли да се реализират между двете страни.

Това заяви премиерът Пламен Орешарски през втория ден от официалната си визита във Виетнам, веднага след срещата си с председателя на Националното събрание Нгуен Шн Хунг, който знае български, тъй като преди повече от 30 г. е завършил образованието си у нас, предаде специалният пратеник на БГНЕС във Виетнам Дияна Тушева.

Между тези проекти има два, които са виетнамски инвестиции у нас, останалите са български - във Виетнам, продължи министър-председателят. В най-напреднала фаза е проектът на Приста Ойл за изграждане на рециклиращи мощности за обработка на масла. В такъв стадий е и Риск Инженеринг- те са пред подписване на договор за консултиране на виетнамското правителство по проекта за изграждане на ядрена мощност във Виетнам, уточни Орешарски. Има също проекти, свързани с електронните технологии, в сферата на образованието. Друг проект е насочен към прокарване на път за виетнамски контейнери към Европа. Всичко това зависи и от активността на бизнеса, подчерта премиерът. Ние, властите на двете страни ще им съдействаме и точно това се опитваме да правим на тези срещи, увери Орешарски.

Представителите на бизнеса потвърдиха част от договореностите - за снабдяването на виетнамски училища с компютри, сглобени в България и за предложението български консултанти да работят във Виетнам като мениджъри в областта на туризма.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване