04/08/14 20:26
(http://www.klassa.bg/)

Церемония по повод приключване на една от кампаниите на Инициативата „Направи добро”

 Церемония по повод приключване на една от кампаниите на Инициативата „Направи добро” на ОЕБ „Шалом”, Фондация „Американ Джоинт – България” и  УМБАЛ „Александровска” ще се състои в Народното събрание на 9 април 2014 г. от 13.30 часа.
 
Кампанията за провеждане на безплатни офталмологични прегледи на деца от различни райони на България – Лом, Видин, Монтана, Кюстендил, Враца и бежанските лагери в София и с. Ковачевци, беше инициирана по повод 70-годишнината от спасението на българските евреи. Екип от специалисти от УМБАЛ „Александровска”, студенти по медицина от Медицинския университет – София и доброволци от  Организация на евреите в България „Шалом” прегледаха над 5 000 деца. За 90% от децата това беше първата консултация с очен специалист. Всички деца, нуждаещи се от корекции на зрението, получиха безплатни очила, а всички деца, които имаха нужда от допълнително лечение, бяха лекувани в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска”. На децата от бежанските лагери бяха дарени лекарства и пакети с лакомства.
 
„Направи добро” е инициатива на ОЕБ „Шалом”, която стартира през 2009 г. и е израз на признателността и благодарността на българската еврейска общност към българския народ, помогнал за спасяването на 50 000 български евреи по време на Втората световна война.
 
На заключителната церемония в българския парламент ще присъстват председателят на Народното събрание Михаил Миков, народни представители, председателят на Организация на евреите в България Максим Бенвенисти и гости на парламента. На церемонията ще бъдат връчени очилата на децата от Враца.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване