04/10/14 06:26
(http://www.klassa.bg/)

Икономиката на Украйна може да пострада от изискванията на МВФ, според Световната банка

Изпълнението на изискванията на Международния валутен фонд застрашава Украйна със снижение на нивото на потребление и със спад на инвенциите в производството, което незабавно ще се отрази на икономиката на страната. Това се посочва в доклад на Световната банка за Украйна, цитиран от „Взгляд”.
„Всички мерки, предвидени от МВФ, включващи увеличение на тарифите за газ и отопление, ще се отразят негативно на покупателната способност на населението и ще снижат възможността на правителството за увеличение на разходите в бюджета за тази година. От това следва, че през 2014 г очакваме падане както на нивото на потребление, така и на инвестициите в производството”, се казва в доклада.
По оценки на експертите на Световната банка, през 2014 г. потреблението в Украйна може да се понижи с 8%. Спадът в инвестициите в производството ще е по-незначителен.
„Очакваният незначителен ръст на икономиката при основните търговски партньори ще доведе до понижение на търсенето на износа на украински стоки”, смята Световната банка.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване