04/10/14 08:21
(http://noresharski.com/)

Примерна програма на сутрешен блок в национална телевизия (която и да е)

Автор: Юрий Йорданов, hastar.bg

6:30 Сутрешен блок:
- разговор с кърмачка, 5-то дете, спряла кърменето, държавата й забавила помощите, обидена. Журналистът – права сте, госпожо. Детето реве. Мъжът на жената пие първа бира и казва наздраве на зрителите. Пуши цигара многозначително.
- материал от малко село, младите са 70 годишни, създали футболен отбор, играят на площадката на Професор Георгиева, мечтаят за Европейско за столетници. Журналистката, възхитена. Иска да е кръстник на ярето от селото с 3 уши и пети, “резервен” крак. Собственикът на ярето казва, отсечено, троснато: Че го колим. Журналистката, със страст, спори за правата на ярето. Говорят си за общочовешкото по повод на ярето. От студиото, колегите на журналистката – вдъхновени: това са истинските теми, обобщават радостни.
- разговор с политик от управляващите – за химическото чистене на политиката, по повод Петното, което било пречистващо и почистващо политиката
- среща с опозиционер, не агресивен, но е недоспал и недочува, било добре, защото трябва само да сме конструктивни
- разговор със социолог – за социологията, честността и морала на професионализма. И за ценностите, валутните.
- разговор в студиото с Министър (който и да е) – успехи, успехи, успехи, успехи
- дискусия за сложността на избора – 10 гости. всеки говори по минута, задълбочено, стратагически, с визия, като за пред телевизия. Темата: да си член на НАТО, но да обичаш Русия и да си равноотдалечен от пристрастията на Запада. Трябва да се обича България. България над всичко, разбира се!
- финален разговор – с Дърева, Симов и Волгин – за продажниците, лумпените и трезвите. За любовта към България (и дедо Иван, под сурдинка). А НАТО са гадове – бият негрите (в Украйна). Водещите – онемяло вдъхновени – в името на професионализма.

9:10 културен афиш:
- Къци с нова книга, ще раздава автографи пред детската си градина. Издига в култ чистото, наивното, детското. Водещите – вдъхновени, кискат се.
- разговор с млада певица, яко натокана. За бъдещите й творчвски планове. Учила се да пее. Започнали със спонсора от козметичните операции. Било трудно, не било за всеки. Тя вярвала в успеха. Журналистите, съчустващи – не сте първата. Тя – “аз имам една мечта” – да пея в Лондон пред руски олигарх. Те: пожелаваме ви я искрено.

Финал: обобщаващо
– Журналистите (хорово): това бе един забързан, силен наш сутрешен блок. Завиждаме си искрено за силата и цветността на хората с които се срещнахме. Утре гост ни е Азис и един министър, чието име уточняваме. Завиждаме си.

The post Примерна програма на сутрешен блок в национална телевизия (която и да е) appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване