04/12/14 09:28
(http://www.klassa.bg/)

Аржентинският майстор на класическата китара Роландо Саад гостува като солист на концерта „Цветница“

 класическата китара Роландо Саад гостува като солист на концерта „Цветница“ на оркестър Симфониета „София” с диригент Свилен Симеонов. На сцената на зала „Света София” прозвучаха сюити „Кармен“ и „Арлезианката“ на Жорж Бизе. Музикантите и Роландо Саад изпълниха и прочутия концерт „Аранхуес“ за китара и оркестър от Хоакин Родриго.
 
Музикалното събитие е част от поредицата концерти, посветени на 135 години български парламентаризъм, които се провеждат под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков.
 
В програмата на симфоничния концерт бяха включени също изпълнения из „Класично и романтично“ от Панчо Владигеров, сюита „Испания“ от Емануел Шабрие и сюита „Тракийски танци“ от Петко Стайнов.
 
Роландо Саад е роден в Кордова, Аржентина. Следва в родния си град, след което специализира в Барселона при прочутата аржентинска концертираща музикантка Мария Луиза Анидо. Роландо Саад изнася концерти и участва в музикални фестивали и на най-престижните сцени в цяла Европа, Аржентина и Латинска Америка.
 
За своята блестяща изпълнителска кариера е удостоен с различни отличия – медал на фестивала “Шопен” във Вроцлав, Полша, наградата на град Милано, Италия и други. Роландо Саад е осъществил успешни турнета с оркестъра на Йехуди Менухин.
 
Престижното музикално събитие беше организирано със съдействието на Столична община и Общински културен институт „Надежда“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване