04/12/14 18:58
(http://www.klassa.bg/)

Протестиращи с тояги в сградата на милицията в Донецк

 Въоръжени с тояги проруски активисти са успели да проникнат в сградата на управлението на милицията в украинския град Донецк.

Протестиращите, около 200 на брой, не са се сблъскали с никаква съпротива по време на щурма. Няколко десетки членове на силите за борба с безредиците са изпратени да защитават сградата, но репортер на Франс прес, твърди, че те носят Георгиевски ленти с жълти и черни ивици, превърнали се в символ проруските протестиращи в Украйна.

Подобни окупации на сгради на районните управления на милицията има в градовете Славянск и Красний Лиман, в Донецка област. Проруски сепаратисти от шест дни са окупирали и сградата на областната администрация в Донецк, както и сградата на украинската Служба за сигурност в Луганск и настояват за присъединяването им към Русия или най-малкото за референдум за повече регионална автономия, отбелязва Франс прес.

На фона на акциите, организирани от проруски демонстранти в източна Украйна, изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов освободи от длъжност началника на службата за сигурност на Донецка област Валерий Юриевич.

Властите водят преговори с митингуващите, но не е изключено и да щурмуват завзетите от тях административни сгради.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване