04/12/14 13:24
(http://www.dnevnik.bg/)

Търсенето на изчезналия самолет продължава, въпреки че не са долавяни сигнали от три дни


Издирването в Индийския океан на катастрофиралия малайзийски самолет продължава, въпреки че не са долавяни акустични сигнали от черните кутии от три дни, съобщи "Асошиейтед прес".

Десет самолета и 14 кораба продължават да търсят останки от машината, която изчезна преди повече от месец след излитане от Куала Лумпур на път към Пекин с 239 души на борда.

Австралийският премиер Тони Абът предупреди да не се храни прекален оптимизъм за резултата от операцията. "Макар да сме почти напълно уверени, че уловените сигнали са от някоя от черните кутии, не трябва да се подценяват трудностите на задача, която все още ни предстои", каза Абът след среща в Пекин с китайския президент Си Цзинпин.

Абът направи изявлението малко след като Общият координационен център в австралийския град Пърт съобщи, че няма доловени сигнали през последните 24 часа. За получения в четвъртък сигнал центърът уточни, че не е бил свързан с изчезналия "Боинг".

Австралийски кораб, оборудван със специален детектор, долови обещаващ акустичен сигнал на 5 април и отново три дни по-късно в района на издирване на около 2300 км северозападно от Пърт.
Центърът каза в последния си бюлетин, че корабът "Щит" продължава да търси сигнали от черните кутии на самолета, въпреки че изтече едномесечният срок на батериите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване