04/14/14 20:32
(http://www.klassa.bg/)

ПРЕДСТОЯЩО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

 С изказвания на председателя на Народното събрание Михаил Миков и водещи български юристи в София на 15 април 2014 г. ще завърши тридневната научна конференция „135 години български парламентаризъм”. Форумът е от 9.00 часа в зала „Пресцентър” в източното крило на сградата на Народното събрание на площад „Княз Александър І” № 1. Той е организиран от Народното събрание съвместно с Юридическия и Историческия факултети на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
 
Проф. Сашо Пенов от Юридическия факултет на Софийския университет ще говори в началото на третия ден от научната конференция. Доклади по темата ще представят проф. Мария Манолова от БАН и проф. Евгени Танчев от Юридическия факултет на СУ.
 
На 13 и 14 април 2014 г. във Велико Търново пред участниците в конференцията говориха ректорът на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” проф. Пламен Легкоступ, председателят на Народното събрание Михаил Миков, председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев, председателят на Конституционния съд проф. Димитър Токушев, член-кореспондентът на Българската академия на науките проф. Андрей Пантев, както и академик Георги Марков.
 
Работата на научната конференция в София ще може да бъде проследена в реално време на интернет страницата на Народното събрание.
 
Форумът е част от поредицата инициативи, с които се отбелязват „135 години български парламентаризъм“ под патронажа на председателя на парламента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване