04/26/14 08:40
(http://www.klassa.bg/)

Пет коли за букетите на Силви Вартан

 Пет автомобила бяха нужни, за да поберат всички букети, които френската музикална легенда с български корен Силви Вартан получи снощи в НДК. Звездата напълни зала 1, представяйки пред родна публика новия си 40-и албум „Силви в Нашвил”. Близо час след официалния край на концерта феновете не даваха на Вартан да си тръгне от сцената и настояваха да продължи да пее.

 

В първите минути на спектакъла дошлите в зала 1 видяха клип на емблематичната за Силви песен La Maritsa. Във видеото обаче тя я изпълни заедно с 16-годишната си  дъщеря Дарина, която в момента е в Лос Анджелис. Това беше и първото, макар и не директно представяне на момичето пред българска публика.

 

Като истински гражданин на света Силви Вартан изпълни на няколко езика своите песни. Освен че ни пренесе във времето, когато е била 16-годишна и рокът е завладявал света, тя показа, че младежкият дух не я е напуснал. Звездата танцува неуморно на високи токове, макар че през лятото ще навърши 70.

 

Cheveux au vent и Etrangre  бяха само част от новите парчета, записани в Нашвил, които Силви Вартан представи на българските си почитатели. Тя изпя и Mr. John B., което е записано с оригиналните гласове на култовата американската банда Beach Boys.

 

В паузите между песните Силви се опитваше да говори предимно на български. „Хей, какво става сега. Май нещо ми пресъхна гърлото. Не мислите ли, че тук въздухът е доста сух. Хайде една глътка и продължаваме”. В рамките на концерта Вартан изпи три бутилки минерална вода заради проблемите с гласа, които получила след престоя си в Япония.

 

В края на вечерта Силви покани на сцената младия цигулар Орлин Цветанов. Под съпровода на струнния му инструмент Вартан изпя отново пълната с печал „La Maritsa”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване