04/27/14 09:36
(http://www.klassa.bg/)

„Газпром”: Строителството на „Южен поток” в България започва през лятото

 През май в България ще започне доставката на тръбите за „Южен поток”. През юни стартират строителните работи на руското крайбрежие, а месец по-късно – на българското. За есента пък е планирано началото на поставянето на тръбите по морското дъно. Това става ясно от прессъобщение, публикувано на сайта на „Газпром”, след съвещание на борда на компанията. На него е обсъдена реализацията на „Южен проект” и на съпътстващите го проекти.

 

„Днес само „Южен поток” може да даде на Европа реални допълнителни гаранции за енергийна сигурност”, е казал ръководителят на „Газпром” Алексей Милер, цитиран от пресслужбата.

 

В съобщението се отбелязва също, че в България в скоро време ще бъде сключен договор за доставка на оборудване и материали, строително-монтажни работи, обучение на персонала и въвеждане в експлоатация на газопровода на българска територия.

 

Без промяна остават плановете за доставка на първите количества синьо гориво до България - края на 2015 г.

 

Още в началото на седмицата изпълнителният директор на „Южен поток България” Игор Елкин съобщи, че строителството на българска територия ще започне през май или юни.

 

В средата на седмица икономическият и енергиен министър се срещна с еврокомисаря Гюнтер Йотингер. От срещата стана ясно, че ЕС няма да прекратява проекта. Продължават дискусиите по изпълнението на изискванията на газовата директива.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване