04/27/14 09:29
(http://www.klassa.bg/)

Евровотът е тест за постигнатото дотук

 Евроизборите ще са тест за общественото доверие към всичко постигнато до момента от социалистите. Това заяви премиерът Пламен Орешарски по време на откриването на кампанията на БСП в София в петък късно вечерта.

 

„За отминалата близо една година свършихме огромна работа – положихме основите за възстановяване на институциите. Подобрихме видимо условията за правене на бизнес. Овладяхме агресивното поведение на монополите. Обърнахме отново поглед към социално уязвимите групи. Елиминирахме полицейско-силовия натиск върху фирмите и гражданите. Дори в условията на инициираните и стимулираните протести запазихме баланса между охраната на обществения ред и опазването на правата на гражданите”, отчете Орешарски. Той напомни, че миналата година по това време страната пак беше в предизборна кампания. По думите му и тогава залогът бил голям – нормализиране на социално-икономическия и политическия живот в страната и връщането на основните демократични принципи в управлението. „В следващите дни ще говорим с българските граждани за това как искаме да променим европейските политики, да ги пренастроим така, че да работят в полза на европейските граждани. Да намалим бюрокрацията и да придадем по-отчетлив човешки образ на европейските институции“, подчерта Орешарски. След това той се обърна към Мартин Шулц с думите, че той е новият лидер на Европа, който ще върне доверието у европейците.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване