04/27/14 17:33
(http://radiomilena.com/)

Нели Тодорова с приза „Рицар на четката“

Нели Тодорова от Поморие стана победител в турнира „Рицар на четката“ и спечели големия приз. 230 художника от цялата страна се състезаваха за тазгодишните награди.

Голямата награда “Рицар на четката” за 2013 г. на художничката от Поморие Нели Тодорова бе връчена от Недялко Йорданов. На церемонията в Централния военен клуб в София бяха раздадени статуетки на отличените в осем категории художници – рицар на публиката; на актьорите; на поетите; на музикантите; на илюзиите; на спортистите, рицар на малките художници, както и голямата награда “Рицар на четката”. Отличията връчиха известни представители в съответните области – Астор, Поли Генова, директорът на фондацията “Димитър Бербатов” Димитрина Ходжева, поетът Недялко Йорданов, спортистът Любо Ганев. Със специално видеообръщение в награждаването участва и Стефан Данаилов, с поклон пред Мария – жената- вдъхновение за актьора в неговия личен и творчески път.

Церемонията по връчване приза “Рицар на четката” е големият финал за всички участници в проекта „Картина от мнозина” 2013 г.,организиран от Арт център Орхидея. Екипът му – бизнес дамата Кунка Бакалова и скулпторът Момчил Николов, са инициатори на безкрайната „Картина от мнозина”

Бронзовата статуетка „Рицар на четката” е абстракция, претендираща за универсалност, т.е. за относимост към живота на всеки художник .Тя е символ на духът или състоянието на ума, което доближава човек до всичко красиво и възвишено в интелектуалния и морален свят. Автор на статуетката е скулпторът Момчил Николов.

 

Публикувана на 04/27/14 17:33 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/duEjUN2rMn0/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване