04/27/14 09:41
(http://www.klassa.bg/)

Палестинците никога няма да признаят Израел

 Палестинците никога няма да признаят Израел за еврейска държава, заяви за пореден път палестинският президент Махмуд Абас на съвещание на ръководството на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) в Рамала, на Западния бряг, предаде АФП.

 

“Никога няма да се съгласим да признаем еврейска държава”, каза в реч Абас в отговор на многократните настоявания на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Абас припомни, че палестинците са признали държавата Израел през 1993 г. Новото палестинско правителство трябва да отхвърли насилието и тероризма, заяви също Абас.

 

Ръководството на ООП обсъжда вчера каква да е реакцията му, след като Израел обяви, че замразява мирните преговори заради решението на Рамала да състави правителство на националното единство заедно с ислямистката групировка Хамас. Резултатът от консултациите ще бъде оповестен днес, посочва АФП.

 

Палестински източници твърдят, че правителството ще възложи на президента Махмуд Абас да опита едностранно да прокара присъединяването на Палестина към международни договори и организации, както и прекратяване на сътрудничеството в сферата на сигурността с Израел.

 

Помирението между организацията Хамас, която от 2007 г. контролира Ивицата Газа, и ООП, водена от партията Фатах на президента Махмуд Абас, която управлява на Западния бряг, беше посрещнато “на нож” от Израел. Израел, както и САЩ и ЕС, смята Хамас за терористична организация.

 

Деветмесечният срок, даден от САЩ, под чиято егида се водят мирните преговори между Израел и Палестина, изтича във вторник. Преговорите бяха възобновени през юли м.г. след тригодишно прекъсване.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване