04/27/14 09:24
(http://www.klassa.bg/)

САЩ признаха за отрицателния ефект на санкциите

 САЩ признават отрицателния ефект за западните компании на санкциите срещу Русия, но смятат за необходимо да продължат тези санкции.

Това заяви пред журналисти представителят на Белия дом Бен Родс. 
В събота Г-7 обвини Русия, че не спазва Женевското споразумение за Украйна и я заплаши с нови санкции. 
"Ние разбираме, че има безпокойство относно икономическите последици от засилването на санкциите срещу такава голяма икономика, каквато е Русия, има безпокойство в различни сегменти на частния сектор", отговори Родс на въпрос за лобистките мерки на европейския бизнес, който се обявява срещу икономическите санкции. 
Той посочи, че Вашингтон се надява санкциите да доведат до намаляване на напрежението около Украйна, иначе положението може да стигне до още по-тежки икономически последици от самите санкции, както поясни Бен Родс.
САЩ имат търговски оборот от 26 млрд. долара с Русия, докато оборотът на ЕС с Русия е около 370 млрд. долара. В тази връзка руски експерти отбелязват, че САЩ почти с нищо не рискуват, призовавайки за допълнителни санкции.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване