04/27/14 09:03
(http://e-vestnik.bg/)

Харизанов се измъква от ръката на държавата, но не и на подземния свят. Пак се отървал с малко

Бившият шеф на Напоителни системи Георги Харизанов лежи пребит във Военна болница. Впрочем, малко е бит. Разминало му се е.

Това е наказание в мафиотски стил. Харизанов има нещо да дава. Нещо е взел и не е свършил, нещо е излъгал и трябва да връща парите. Предупреден е три пъти, поне веднъж очи в очи, преди да го пребият. Това е закон при тия мафиотски наказания. Бригадите така работят.

Побоят над него се е разминал с една счупена ръка, счупени ребра и цицини по главата. В такива случаи обикновено чупят всички крака и ръце.

Харизанов е клиент на правосъдието, но ако от него може да се измъкне, от мафиотите, с които си е имал работа, няма да се отърве. Няма никакво съмнение, че Харизанов е имал вземане-даване с мафиоти и нещо ги е измамил.

В съобщенията на МВР се описва как се е прибрал пред дома си с джипа си. Откъде един висш чиновник ще има джип? Даже не крие стандарта си на живот.

Софийският градски съд пусна Харизанов под гаранция от 7000 лв. Преди това Районният съд го освободи без каквато и да е мярка за неотклонение. Харизанов е разследван, че е ощетил “Напоителни системи”, продавал е хиляди тонове скрап, тръбопроводи и съоръжения от ликвидираното селско стопанство в България. Вместо държавата да поддържа тия системи, тя ги от началото на 90-те започна да ги ликвидира и поредният ликвидатор е бил Харизанов.

Той влезе в ареста след показания на свидетел, който го чул да казва, че се готви да се укрие от българското правосъдие в ЮАР.

От ареста и от съда се измъква, но очевидно има “да излежава” друга присъда от подземния свят. Дали е пропял пред полицията какво очакват от него?

Харизанов беше кадър на ГЕРБ. Не е чудно, а вече стана и банално около хората на Бойко Борисов да стават мафиотски скандали.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване