04/30/14 21:15
(http://www.klassa.bg/)

„Атака“ иска временна комисия за ЕРП-тата

 „Атака“ внесе проект за решение за създаване на временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства.
Според партията те са довели до ощетяване на българските граждани и българската държава, имат нерегламентирани контакти с представители на държавата и са свързани с политически партии лица.
Депутатът от „Атака“ Димитър Димов заяви, че целта на комисията е да разследва президента Плевнелиев и контактите му с личности на високи постове в ЕРП-та, каквато е срещата му с изпълнителния директор на ЕВН Щефан Шишковиц.
Партията настоява председателят на комисията да бъде от „Атака“ и иска да покаже на българския народ какво се говори по тези срещи.
По думите на Димов, само когато комисията е оглавявана от „Атака“, се върши конкретна работа.
От партията настояват президентът да присъства на заседанията на комисията и да даде отчет защо се е срещал с въпросните личности и какво е договорил на тези срещи, които са „неофициални, необявявани в медиите, на закрити врати и не е ясно какво се договаря там. От „Атака“ имаме съмнения, че обслужва чужди интереси“, каза Димов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване