04/30/14 08:13
(http://www.klassa.bg/)

Външно министерство обяснява защо Наришкин няма да идва

 Спрямо председателя на руската Дума Сергей Наришкин са наложени и действат ограничителни мерки на ЕС.

Това се казва в изявление на говорителя на Министерсвото на външните работи по повод публикации в медиите за отмененото посещение на делегация на руския парламент, водена от Наришкин.

По-рано днес от "Атака" обявиха, че ще поискат оставката на външния министър Кристиан Вигенин, защото "Обама решил" визитата да бъде отменена.

Наришкин е сред руснаците, на които е наложена забрана за влизане и транзитно преминаване на територията на държавите членки на ЕС и замразяване на всички финансови средства, обясняват от Външно министерство.

Санкциите от ЕС са във връзка с действия, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна, се казва в съобщението.

Горепосочените актове на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение, пише още в него.

Решението на ЕС е в сила от 21 март 2014 г. - деня на публикуване в Официалния вестник на ЕС и понастоящем се прилага до 17 септември 2014 г., като подлежи на постоянен преглед. Действието му се удължава или самото решение се изменя, в зависимост от случая, ако Съветът прецени, че целите му не са постигнати, завъшват от ведомството.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване