04/30/14 16:37
(http://www.dnevnik.bg/)

Руската Дума: Наришкин не е планирал посещение в България през май


В Държавната Дума на Руската федерация (долната камара на парламента - бел.ред.) са удивени от позицията на външното министерство на България, което заявява, че е забранено границата на страната да бъде пресичана от председателя на Думата Сергей Наришкин, съобщи Радио "Ехото на Москва". Причината била, че всъщност Наришкин изобщо не е имал планове да посещава България.

Тази информация не отговаря на действителността, казва зам.-ръководителят на администрацията на Думата Юрий Шувалов. Той добавя, че е поканил представител на българското посолство в Москва в парламента, за да получи разяснения около ситуацията.
Шувалов казва, че засега е била пренесено в бъдеще планираното посещение  в България на Наришкин, който възнамерява скоро да пътува до Сърбия.

За предварително организирано посещение на руска парламентарна делегация начело с председателя на Думата на 6-8 май съобщи лидерът на "Атака" Волен Сидеров. С характерен тон той обвини външния министър Кристиан Вигенин, че ведомството му е спряло визитата, държало се неадекватно и че заради действия като спирането на Наришкин щял да поиска оставката му.

Външно министерство отговори във вторник вечерта, че "по повод публикации в медиите" припомня, че срещу Наришкин има наложени санкции от ЕС, включително забрана да влиза в страните от съюза. В текста обаче не се посочва кога и било планирано това посещение, нито дали ще има руска парламентарна делегация, но без председателя на Думата.

В понеделник вечер предаването "Господари на ефира" разкри също, че не е вярно, че Сидеров е получил орден от Съвета на федерацията (горната камара на парламента), както съобщи пресцентърът на партията му миналата седмица. Говорител на Съвета коментира, че те изобщо нямат подобни правомощия, а въпросният орден е обществено, а не държавно отличие.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване