05/01/14 08:23
(http://www.klassa.bg/)

Над 200 000 окупират старата столица

 Повече от 200 хиляди гости ще посрещнат в старата столица през всичките почивни дни от днес до Гергьовден, научи „Монитор”. Над 130 хил. души се очакват да “окупират” Велико Търново за Третия национален събор на овцевъдите, който ще се проведе през уикенда. Празниците в Търновско ще изкарат и много чужди туристи, които ще опитат от крехките български агънца и ще се запознаят с магията на чевермето с горски билки. Група японски туристи и няколко арабски семейства дори са изявили желание да отидат и на събора на овцевъдите, където на живо ще могат да видят как се доят и стрижат овце, как се обезкостяват агнета и как се върти хайдушко чеверме на буков пушек. Освен това гостите от Азия ще имат възможност да видят нестинарски танц върху жарава и

 

да си купят на място истинско българско кисело мляко

 

сирене и кашкавал.

 

Освен събора на овцевъдите, през празничните дни във Велико Търново ще се проведе и автомобилното рали, част от републиканския шампион по затворен маршрут, в което ще участват най-големите родни асове. Желаещите да се поразходят из областта туристи пък могат да прескочат до Павликени, където ще се проведе първият Празник на яйцето. На 5 май в понеделник вечерта пък за всички жители и гости на старопрестолния град ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл “Звук и светлина”.

 

Хотелите и стаите за гости във Велико Търново са

 

заети отдавна заради специалните отстъпки

 

които предлагат на гостите си за гергьовденските празници. Така бившата резиденция на Тодор Живков в Арбанаси предлага пакет с три нощувки в двойна стая за 156 лв., за 5 нощувки цената е 223 лв.

 

В нея влизат съответният брой нощувки, закуски, празничен обяд и ползване на римска баня.

 

В друг четиризвезден хотел в старата част на Велико Търново пакет две нощувки със закуска и празнична вечеря се предлага за 124 лв.

 

По-ниски са

 

цените в къщите за гости

 

в Еленския балкан. В хотел в самия град Елена три нощувки в двойна стая със закуски и празнична вечеря с гергьовско агне на 6 май струват 105 или 112 лв. в зависимост от това дали стаята е с климатик или без.

 

Заради многото гости някои хотелиери и собственици на ресторанти са наели за празничните дни допълнително персонал, а работното време на заведенията е удължено до 2-3 часа след полунощ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване