05/07/14 05:53
(http://www.klassa.bg/)

Американска банка закрива сметки на чужденци

 Американската банка Джей Пи Морган Чейз (JPMorgan Chase) е на път да закрие банкови сметки на бивши и настоящи високопоставени ръководители и дипломати, които не са американци, съобщи АФП като се позова на източник, запознат с въпроса.
Джей Пи Морган, чрез своя клон Чейз, започна изпращането на писма до съответните лица през юли, за да ги информира за решението си, каза източникът пожелал анонимност.
Мярката се отнася до бивши и настоящи водещи фигури неамериканци, дипломати или считани за "видни политически" личности, членовете на техните семейства и близки сътрудници, според източника.
Става дума за около 3 500 сметки, според "Файненшъл таймс".
Вложители с традиционни банкови сметки имат на разположение 30 дни след получаване на писмото да закрият сметките си или да прехвърлят парите към други институции. Срокът за ценни книжа е 60 дни.
Според законодателството на САЩ срещу пране на пари, банките са принудени да засилят своето наблюдение и съобщават на властите редовно за паричните преводи от неамериканци на средства, които се определят като "чувствителни" .
Целта е да се избегнат вратички, които биха могли да позволят на наркотрафиканти и терористи да перат мръсни пари, пише АФП.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване