05/07/14 17:47
(http://radiomilena.com/)

Връчват литературните награди “Петя Дубарова” 2014

В  петък ще се състои церемонията по връчването на Националния литературен конкурс “Петя Дубарова”. Събитието ще започне от  18.00 ч. на 9-ти май. Символично, мястото на финала на конкурса е зала “Петя Дубарова” на КЦ “Морско казино”. Тази година, свои творби представиха общо 214 участници.

Наградите са по три във всеки от двата раздела – за поезия или проза. Голямата награда – пластиката „Полет” на Ненчо Русев – се връчва от Община Бургас на един от наградените участници. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Калин Донков – поет, Марин Бодаков – критик и публицист, Иво Рафаилов – поет, Елка Стоянова – поет и писател. Председател на комисията е Кристин Димитрова – поет, писател, публицист.

От няколко години конкурсът е в Националния календар за извънучилищна дейност, благодарение на което придоби престижното право да влезе и в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби, раздел II, т.2 – стипендии. Това означава, че класираните на първо, второ и трето място ученици, в съответния раздел имат право да кандидатстват за целогодишни стипендии.

Сборникът„Петя Пристан зелен” – това е ежегодно списание, неизменна съпъстваща част от конкурса – в него се публикуват произведенията на наградените участници, като се предвижда сборникът да има и електронен вариант.

 

Публикувана на 05/07/14 17:47 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/WW1M01NXkvA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване