05/07/14 21:03
(http://www.klassa.bg/)

На 12 май ще бъде открита „Стая за усмивки“ във II МБАЛ - София, в която щe се забавляват и обучават децата, настанени в Клиниката по педиатрия.

 Повече от 15 доброволци на Сдружение Азбукари и Експириън България ще се включат в заключителния етап от оборудването на „Стая за усмивки“ на 10 април 2014 година в 10:00 часа. Хора с различни професии са проявили желание да участват в подредбата на мебелите и занимателните игри в стаята. В отделението ще бъдат изложени рисунки на децата, участвали в ежегодния конкурс за рисунка на тема „Вярвам в теб!“ Така отделението ще се превърне в своеобразна галерия за изява на творчеството на талантите. По този начин малките пациенти ще бъдат мотивирани да творят, вдъхновени от рисунките на своите връстници, а атмосферата ще е цветна и създаваща настроение.  За два месеца една от болничните стаи в Клиниката по педиатрия придоби нов облик и предназначение. „Стая за усмивки“ се преобрази в приказен кът. Малките пациенти ще прекарват в приятна среда престоя си в болницата и по – лесно ще преодоляват страховете преди преглед или манипулация. Интериорният дизаин е съобразен от специалисти така, че да привлича вниманието на децата върху забавни, образователни и игрови елементи. Сред тях има занимания, подходящи за подобряване на тактилните възприятия, като в същото време хлапетата ще упражняват и развиват езиковата компетентност. Важна заслуга за реализирането на „Стая за усмивки“ има Експириън България, която финансира проекта. Първата „Стая за усмивки” ще отвори врати на 12 май в 11 часа, Клиника по педиатрия, II МБАЛ, София.

 

Целта на Националната кампания „Вярвам в теб!“ е да бъде създадена детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Велико Търново. Азбукарите и техните доброволци организират поредица от инициативи, в които се включват деца на различни възрасти, за да им разкажат колко важно е да бъдат толерантни към връстниците им в неравностойно положение.  Повече за кампанията на: www.azbukari.net

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване