05/07/14 21:08
(http://www.klassa.bg/)

ОБРЪЩЕНЕ НА НИКОЛАЙ ЦОНЕВ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ПО ПОВОД 06 МАЙ – ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

 Войни на България,

Поздравявам ви с деня на храбростта и празника на Българската армия!

В днешния празничен ден поздравявам всички вас, които посветихте живота си в защита на нашата Родина. Всички вас, които бранихте и продължавате да браните свободата и независимостта на България. Всички вас, които служихте и продължавате да служите на Българската армия.

С постъпките и поведението си, вие доказахте, че интересите на Родината са по-важни от собствения ви живот - не само в мирно време, но и по време на бойни действия. Бих искал да подчертая големия принос на тези военнослужещи, които в момента изпълняват своя дълг зад граница - вие демонстрирате на света, че качествата смелост, доблест и професионализъм са определящи за Българската армия.

 

Храбри мъже и жени,

Вашата дисциплина, отдаденост и лоялност към Родината провокира всички нас да се чувстваме горди, че сме нейни граждани. За мен е чест, че съм служил заедно с част от вас като офицер.

Към всички войни от запаса и ветерани, които сте служили усърдно на Майка България - поздравявам ви за вашите услуги и ви почитам за вашата саможертва.

 

Приятели,

Настоящите условия, в които се налага да изпълнявате своя дълг към Родината, не са в улеснение на нелеките ви задължения. Недостатъчен бюджет, отделен от държавата за отбрана, липса на подобаваща социална политика, липса на дългосрочна визия в приоритетите, поставени от ръководните органи – все факти от днешната реалност. Но вие ги преодолявате с чест, достойнство и вяра.

Съвременният свят и международната обстановка също са далеч от спокойното и безопасно развитие. Към отдавна тлеещите познати военни конфликти се добавят нови, не по-малко опасни и сложни.

Искрено се надявам и работя за това, българското правителство да съумее да разреши тези конфликти по политически начин, а не по военен. Също така, правителството ни трябва да може да предвиди ситуацията в перспектива и съгласно нея да развие българския военен потенциал.

Необходимо е да насочим общите си сили към правилното прокарване на вътрешни и външни политики, които ще гарантират сигурността на България и нейните граждани и ще постигнат по-добър живот за вас, военнослужещите.

Войни на България!

Вие вече сте направили своя избор за цял живот – достойно да служите на България! Защитете този свой избор!

От сърце ви поздравявам с нашия празник – Ден на храбростта и на Българската армия!

 

06 май 2014г.                                                                                             НИКОЛАЙ ЦОНЕВ

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване