05/08/14 06:14
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: БСП и "Атака" само правят анкетни комисии и се бият по баровете

 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува и намерението на мнозинството в парламента да обсъди на утрешното си заседание предложението на "Атака" за анкетна комисия, която да проучи ЕРП-тата и контактите им с представители на държавната власт.

Вместо да си направят една анкетна комисия да видят какво са правили по баровете, се занимават с неща, които да уронват престижа на държавния глава. Тази комисия освен евтин пиар за БСП, ДПС и "Атака" - друга работа не върши, категоричен е Бойко Борисов.

Президентът трябва да свика КСНС заради усложнената ситуация в Украйна, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че това е работа на държавния глава, но обясни, че се налага, тъй като все още няма позиция дори на Народното събрание, а БСП и "Атака" се събирали само да правят анкетни комисии и да "се бият по баровете".

Борисов не подкрепя предлаганите промени в закона за МВР, с които на полицаите да се разреши да работят и на други места. Това, освен конфликт на интереси, според него автоматично щяло да доведе те да бъдат пренаети от други структури, баретите да започнат да работят пак като охранители.

Как ще подпомогнат полицаите с този закон, като искат да закриват синдикатите, попита председателят на парламентарната опозиция. Като вдигнат заплатите с 10 на сто - през последните три месеца събираемостта на агенциите е по-малка от миналата година по това време, съобщи Борисов. Следователно, според него, не може да се повишат доходите на служителите и пенсионерите, освен ако не се вземат нови заеми, които догодина ще трябва да се плащат.

Според него и кризата в БДЖ е умишлена и е "поредната поръчка да прехвърлят печелившите дейности от БДЖ към някои от техните приближени фирми". За съжаление държавата си заминава и българите догодина ще се каят горчиво, знам колко трудно оздравявахме БДЖ, знам, че около 300 млн. още не са платили за "Сименси"-те на предишната тройна коалиция, подчерта експремиерът.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване