05/08/14 07:56
(http://www.klassa.bg/)

Романо Проди: Какво общо имат САЩ с Украйна?

 Бившият премиер на Италия и бивш председател на ЕС Романо Проди разкритикува политиката на Евросъюза по отношение на Украйна.

"Решенията, които ЕС се налага да вземе във връзка със ситуацията в Украйна, не трябва да наливат вода във воденицата на САЩ по отношение към Русия. Какво общо имат изобщо САЩ с Украйна?", заяви Проди на международна конференция в италианския град Фиезоле, посветена на проблемите на ЕС.

"Проблемът се състои в това, че Европа е разделена. ЕС генерира предложения, но после не ги реализира. Евросъюзът не успява да демонстрира единство. Ако Европа беше единна, кризата в Украйна вече да беше разрешена", отбеляза бившият италиански премиер и шеф на Еврокомисията.

По-рано Проди нееднократно заяви, че украинската криза би могла да бъде разрешена при съвместни действия на ЕС и Русия. "Украйна не е нито на Русия, нито на ЕС. Украйна трябва да се превърне в мост между тях", е категоричното мнение на италианският политик. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване