05/12/14 14:52
(http://www.dnevnik.bg/)

ЕС разшири списъка със санкции срещу Русия с две кримски компании и 13 души


Външните министри на Европейския съюз разшириха списъка със санкции срещу Русия заради действията в Украйна, като добави към тях две кримски компании и 13 души, предаде "Ройтерс", позовавайки се на дипломат на ЕС.

Санкциите са в допълнение на списъка, който вече съдържа имената на 48 руснаци и украинци, които са свързани с украинската криза и анексията на Крим от Русия. Наказателните мерки към тях включват визови забрани и замразяване на активи.

Българският външен министър Кристиан Вигенин написа в профила си във Facebook, че Съвет по външни работи е приел и заключения по Украйна. В първия параграф по негова инициатива е бил включен и текст за събитията в Одеса в началото на месеца.

"Трагичните събития в Одеса от 2 май, с много починали и ранени, трябва да бъдат детайлно разследвани и всички отговорни да бъдат изправени пред съда. Съветът подкрепя ангажирането на Международния съвещателен панел на Съвета на Европа с това разследване като начин за гарантиране на неговата независимост и прозрачност", гласи предложеният от Вигенин текст.

Подробности очаквайте по-късно на
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване