05/12/14 08:13
(http://www.klassa.bg/)

Китай иска наше месо, мляко и царевица

 Китай се интересува от български млечни и месни продукти, царевица, люцерна и фуражи. Това обяви вчера в Сухиндол министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков часове след завръщането си от азиатската страна, където бе на работно посещение. Той съобщи, че по време на визитата му са договорени 14 процедури за  износ на хранителни продукти  от България за Китай. До края на годината процедурите трябва да бъдат одобрени и подписани  от Българската агенция за безопасност на храните, за да се облекчи износът.

 

Било договорено и сглобяването на китайски трактори за европейския пазар, което да се извършва на територията на Вазовските машиностроителни заводи в Сопот. Проведени са били разговори и за създаване на център по земеделие “16 плюс 1” в София, който да бъде връзката между организацията на 16 държави от Централна и Източна Европа и Китай. “Конкуренцията за това, в коя държава да се намира този център, е голяма, но  България има предимство заради географското си положение.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване