05/12/14 08:12
(http://www.klassa.bg/)

САЩ ограничи вноса на електростомана

 Министерствота на търговията на САЩ започна антидъмпингова процедура срещу вноса на електростомана от Русия, Германия, Полша и Япония, съобщава агенция „Прайм”. Според американските власти тези страни продават продукцията си в Щатите на несправедливо занижени цени.

 

От руските производители и вносители на специалната стомана в САЩ най-голяма санкция е наложена на Новолипецкия металургичен комбинат и компанията “ВИЗ-сталь”. Те ще трябва да плащат антидъмпингово мито в размер на почти 120% от импортната цена на продукцията. За всички останали доставчици на електростомана от Русия се налага допълнително импортно мито от 68,98 на сто.

 

Подобни мерки са взети и по отношение на производители и вносители от Германия, Полша и Япония. Поляците ще трябва да плащат наказателна вноска такса от 78 до 100%. За японците и германците допълнителното мито варира от 134-242 процента, като най-високата ставка е определена за вносителите от федералната република.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване