05/13/14 08:18
(http://www.klassa.bg/)

Гледат делото срещу Цветан Цветанов

 Състав на СГС ще заседава днес по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за злоупотреба с използването на специални разузнавателни средства. Делото ще започне в 9:30 часа.

Цветанов застана на подсъдимата скамейка заради отказани СРС-та за бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. Той е подсъдим за това, че написал шест пъти "Не" с удивителни под поискани от прокурор и разрешение от съдия специални разузнавателни средства.

чаква се на заседанието във вторник да бъде разпитан пред съда и самият Орлин Тодоров. Разпитът на бившия ръководител на БОП - Велико Търново бе поискан на последното заседание от защитата на Цветанов. От искането на адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков тогава стана ясно, че Тодоров ще бъде питан дали се е познавал с Цветанов. Самият Тодоров отрече това, след като излезе от заседанието по другото дело срещу Цветанов.

На 1 април делото беше отложено, заради неявяване на свидетеля Цветан Иванов, който се очакваше да бъде разпитан. Иванов обяснил неявяването с хипертонична криза. Тъй като няма доказателства за уважителни причини, съдът определи Иванов да бъде доведен принудително на днешното заседание.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване