05/13/14 09:03
(http://www.dnevnik.bg/)

Испански политик беше застрелян на улицата


Ръководителката на местното правителство в испанската провинция Леон и регионален шеф на управляващата Испанска народна партия Исабел Караско бе застреляна в едноименната столица на провинцията, съобщи "Франс прес". Според очевидци неизвестна жена е стреляла няколко пъти срещу нея, докато Караско отивала на работа от дома си.

Видната испанска жена политик е починала на място, а убийцата е задържана. Основната версия за покушението е лично отмъщение, съобщи ИТАР-ТАСС.

Министър-председателят на консервативното правителство Мариано Рахой и други членове на ръководството на ИНП отмениха предизборните митинги, които трябваше да се състоят днес в различни градове на страната. Същото направи и опозиционната Испанска социалистическа работническа партия, която изрази съболезнования за смъртта на Караско.

За надзор при провеждане на следствието в Леон пристигна генералният директор на националната полиция на Испания Игнасио Косидо. 58-годишната Исабел Караско дълги години е работила във финансовите и данъчните органи на провинция Леон. През 2004 г. тя бе избрана за лидер на местната организация на консервативната Народна партия, а през 2007 г. пое и ръководството на провинциалното правителство.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване