05/13/14 07:25
(http://www.klassa.bg/)

Медведков: Русия изпълнява задълженията си в СТО

 Русия сериозно подхожда към изпълнението на нейните задължения в рамките на Световната търговска организация, а рязко нарастващите напоследък критики към нея от страна на САЩ и ЕС са политически мотивирани.

Това заяви в интервю за ИТАР-ТАСС директорът на отдела за търговски преговори в министерството на икономическото развитие Максим Медведков, коментирайки състоялото се заседание на генералния съвет на СТО. На това заседание представители на САЩ и ЕС, подкрепени от делегациите на Австралия, Канада, Норвегия, Украйна и Япония, заявиха, че Русия не изпълнява задълженията си в рамките на търговската организация, към която се присъедини през август 2012 г. По-конкретно тя се обвинява в неизпълнение на задълженията по импортните тарифи, в областта на санитарните и фитосанитарни мерки, както за защитните мерки по отношение на леки камиони и комбайни. Медведков счита, че не е случаен факта, че критиките по адрес на Русия са се увеличили едновременно с изострянето на кризата в Украйна. Това не е просто съвпадение с календара на политическите събития, каза той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване