05/14/14 13:58
(http://www.klassa.bg/)

Чакахме българи и румънци, а дойдоха италианци и испанци

 Удивително е, че имаме повече имигранти от Испания и Италия, отколкото от България и Румъния, призна британският премиер. Британският премиер Дейвид Камерън призна, че повече имигранти във Великобритания идват от старите, а не от новите страни членки на ЕС.

Пред депутати в британския парламент той заяви, че целта му да понижи нетната миграция към страната под 100 хил. души до май 2015 г. си остава "съвсем постижима".

Днес се очаква да бъдат обявени първите официални статистически данни за имигрантите,  пристигнали от България и Румъния. Шефът на комисията по вътрешните работи в Камарата  заяви, че очакванията са за около 30 хил. души общо за двете страни. Камерън отвърна, че не иска да коментира нищо преди да излязат официалните данни, но отбеляза, че е удивително колко много са имигрантите от старите страни-членки като Испания и Италия, вместо от новите от Източна Европа, откъдето се очакваше  основният наплив. Според него това се дължи на икономическата  криза, засегнала тежко редица страни от ЕС, главно в Южна Европа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване