05/15/14 15:33
(http://www.klassa.bg/)

Известни личности стават посланици на колела

 Ивайло Захариев и Стойчо Сакалиев са първите, които се включиха в кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”. В рамките на инициативата двамата разказаха своите детски спомени, свързани с колела. И двамата са запалени велосипедисти и обещаха да споделят и свои авторски снимки на различните места, на които обичат да карат. Искат да вдъхновят още много хора да изберат колоезденето като предпочитан начин за придвижване в градската среда или поне в свободното време.

 

“Аз карам велосипед, последвай ме!” е социална инициатива, която цели чрез позитивно споделяне да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния и по-качествен начин на живот.

 

Тя стартира на 15 май и в продължение на повече от два месеца Посланиците на колела ще разказват своите истории на велосипед и ще дадат своя пример за подражание. Сред известните личности има представители както на изкуството - актьори, певци, така и на бизнеса, а също и спортисти, журналисти, общественици.

 

Независимо дали използват велосипеда като средство за транспорт, за спорт или просто за отдих, всички те споделят, че той им дава свобода на движение и приятни емоции.

 

Към края на кампанията всеки един от вас също ще има възможност да пресъздаде тези положителни емоции в своята История на колело. В партньорство с Гери Турийска ще бъде сложен финалът на кампанията с Пощенска кутия за приказки и конкурс за есе на велотема.

 

Проектът се реализира съвместно от бизнеса, неправителствения сектор и медиите, в лицето на MaxEurope, CSR Bulgaria и www.maxbike.bg и с помощта на още много партньори и посланици на каузата.

 

“Надяваме се да докоснем хората, които биха искали да направят промяната и да започнат да карат активно велосипед. Парадоксално е, че България е 6-тата страна в ЕС по производство на велосипеди, но е на дъното на класациите, когато става въпрос за спорт и физическа активност. Ние вярваме, че малките стъпки водят до голямата промяна. Затова си поставихме за цел с кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!“ да дадем пример за една такава малка промяна в ежедневието ни. Искаме да дадем своя принос за по-добър и по-качествен живот на българите.”, споделя Иван Илчев, Маркетинг директор в MaxEurope.

 

Галерията с всички снимки и истории на известните личности постепенно ще бъде попълвана на страницата на кампанията: http://maxeurope.eu/media/azkaram/, както и в КСО профила на MaxEurope:  http://csr.bg/maxeurope

 

 

Официални медийни партньори на този етап:

Списание Осем, b2b Magazine, Новинар

 

Допълнителна информация за Макс Европа:

 

Макс Европа ЕООД е холдинг, създаден през 2010 година, но историята на компанията датира от 1996 година, когато първият и най-голям член на семейството, Макском е основана като търговска фирма. Компанията продава велосипеди под марката Sprint, Shockblaze, Ferrini и детски стоки под марката Chipolino и Baby max. Макс Европа държи на иновациите и доброто качество. Прилага все по-стриктни стандарти за качество на продукцията, за да предоставим на клиентите си технологично по-съвършени велосипеди с отличителен дизайн за всяка марка.
Повече за марките на Макс Европа можете да научите тук:
http://www.maxeurope.eu/bg/

Допълнителна информация за CSR Bulgaria:

CSR Bulgaria е първата българска специализирана мрежа за корпоративна социална отговорност (КСО), която изгражда трайна връзка между нуждите и ресурсите на обществото и бизнеса. Част от мрежата е първата профилирана медия за CSR Новини, която има за цел да утвърждава КСО като успешна инвестиция. Нашата мисия е да предлoжим на бизнес партньорите на мрежата ни избор от каузи, както и съвети за най-ефективните начини за подкрепа и участие в реализацията на техните КСО програми и политики. Повече на http://csr.bg/

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване